ANTIGELURI
productie - accesorii - servicii

Alege corect, antigelul SUPERCONCENTRAT corect!

Esti aici: Acasa / Antigel pentru Alege corect, antigelul SUPERCONCENTRAT corect!
 
Majoritatea antigelurilor existente in piata si corect formulate sunt pe baza de glicoli (ex: etilenglicol, propilenglicol, glicerina, etc). Abordand zona tehnica a produsului vom observa ca aceste materii prime care stau la baza producerii antigelului nu au un comportament liniar al punctului de congelare cand sunt folosite in solutii apoase.

Spre exemplu, daca consideram etilenglicolul (baza pentru majoritatea antigelurilor), vom observa ca acesta in stare de concentrat poate ingheta la -12°C , in timp ce in solutii de 70% asigura un punct maxim de congelare de -51°C, iar intr-o dilutie 1:1 (vol.) cu apa ofera o protectie impotriva inghetului la cca. -35°C.

In practica, tinand cont de viscozitatea ridicata la temperaturi foarte scazute a unui antigel superconcentrat, acesta trebuie utilizat doar in solutii apoase. Astfel, in luarea deciziei privind achizitia unui antigel concentrat beneficiarul nu ar trebui sa fie interesat de punctul de congelare la care rezista produsul utilizat ca atare ci in dilutie. Cea mai simpla metoda de verificare este de a compara punctul de congelare indicat pentru o dilutie de 1:1 pe eticheta produselor analizate.

Sa presupunem ca aveti de ales intre doua produse cu preturi apropiate. Puteti avea surprize constatand ca primul dintre ele, promovat drept concentrat si rezistent la -60°C in stare pura, sa ajunga la -20°C diluat 1:1 cu apa, pe cand un produs cu adevarat concentrat sa poata oferi protectie de pana la -36°C in aceiasi dilutie de 1:1. Antigelul cu adevarat concentrat va putea asigura si protectie la -20°C, similara cu a primului, insa in solutii cu concentratia de doar 33%.

Practic dintr-un litru al primului produs obtineti doar 2 litri de solutie, iar din aceiasi cantitate a celui de-al doilea produs obtineti 3 litri de solutie. Ce ar inseamna alegerea antigelului superconcentrat? O economie de 50% pentru dumneavoastra!
 
> Afla si alte informatii utile despre antigeluri
 
Copyright Laborex SRL © 2023   -   Design & development by Incorom