ANTIGELURI
productie - accesorii - servicii

Antigelul auto- Tips and tricks

Esti aici: Acasa / Antigel pentru Antigelul auto- Tips and tricks
 
Precum majoritatea dintre noi stim deja, antigelul este un fluid de transfer termic folosit in echipamente pentru a preveni supraincalzirea acestuia, transferand caldura produsa de acesta la alte dispozitive sau eliminarea caldurii sub forma de energie radianta. 

Antigelul este caracterizat de proprietati precum capacitate termica mare, vascozitate redusa, lubrifierea, inhibarea coroziunii si proprietati antiinghet, care ar trebui sa asigure in acelasi timp prevenirea corodarii traseelor pe care acesta circula. Antigelurile se clasifica in functie de aplicabilitatea acestora si anume antigeluri auto si termotehnice (adica pentru instalatii de incalzire de diferite tipuri).

Iata cateva informatii relevante despre antigelul auto, clasificarea, criteriile de alegere a acestuia si alte date interesante pe care cu totii ar trebui sa le respectam.

Stiati ca…
  • …antigelurile sunt de mai multe tipuri in functie de aplicabilitatea lor (auto sau termotehnice pentru instalatii termice diverse) si ca pentru fiecare categorie a acestora antigelul contine un pachet de aditivi speciali pentru materialele din care instalatia este fabricata?

  • …a treia parte a energiei termice provenite din arderea de combusibil trebuie sa fie eliminata de lichidul de racire, in timp ce energia utilizabila la arborele cotit al motorului este doar un sfert din energia termica in motorul pe benzina sau o treime in motoarele diesel?

  • …in cazul in care nu se foloseste antigel pe timpul iernii, blocul motor poate fi distrus aproape complet de apa care se solidifica din cauza temperaturilor scazute si care isi mareste volumul?

  • …nu exista un cod universal al culorilor antigelului si acesta nu trebuie ales in functie de culoarea lui, ci de proprietatile fizico-chimice, intrucat fiecare producator alege culoarea antigelului dupa preferinta proprie?

  • …este recomandat ca antigelul sa fie amestecat cu apa demineralizata datorita lipsei de conductivitate a acesteia?

  • …pentru completarea antigelului este obligatorie utilizarea unui tip de antigel ale carui caracteristici sa fie compatibile cu ale celui existent in instalatie?Acestea sunt cateva date importante de care este necesar sa tinem cont pentru a alege corect antigelul pentru autoturismul nostru si pentru a evita posibilele probleme care apar in cazul utilizarii incorecte a acestuia. A fi informat corect inseamna a actiona corect, in consecinta sa tinem seama de astfel de informatii utile despre antigelul potrivit si, deci, pentru functionarea motorului masinii noastre in parametri optimi!
 
> Afla si alte informatii utile despre antigeluri
 
Copyright Laborex SRL © 2023   -   Design & development by Incorom