ANTIGELURI
productie - accesorii - servicii

Cum aleg antigelul de care am nevoie?

Esti aici: Acasa / Antigel pentru Cum aleg antigelul de care am nevoie?
 
Antigelul este cunoscut de majoritatea persoanelor drept acel lichid care se foloseste intr-o instalatie supusa riscului de inghet pentru a preveni acest fenomen. Pana aici este complet adevarat, principala menire a unei solutii de antigel fiind cea de impiedicare a inghetului. Totusi acest aspect priveste doar una din caracteristicile acestui produs, antigelul fiind caracterizat de mult mai multe elemente.

Astfel inainte de a alege un tip de antigel este foarte important de stiut care este aplicatia in care dorim sa il utilizam. In functie de aceasta exista diferite regimuri de functionare si factori de stres la care este supus fluidul.

Spre exemplu intr-un sistem solar temperaturile pot atinge frecvent valori de peste 100°C, uneori ajungand chiar si peste 180°C. Nu acelasi lucru se poate spune despre o instalatie conventionala de incalzire unde temperatura maxima nu se va ridica mai sus de 95°C. Toata lumea stie ca antigelul auto este un produs toxic. Bineinteles ca si instalatiile din industra alimentara pot risca sa inghete, insa acolo protectia trebuie realizata cu un produs care sa nu puna viata consumatorilor in pericol.

Acestea au fost doar cateva exemple pentru a intelege ca exista multiple formulari care sa confere o protectie deosebita elementelor de instalatie in care se utilizeaza un antigel. In afara de materia prima care sta la baza retetei exista si diferite pachete de aditivi care asigura functionarea sigura si performanta a echipamentelor protejandu-le atat de inghet cat si de actiunea altor factori (coroziune, electrocoroziune, uzura prematura, pericol de contaminare, etc).

In consecinta pentru a alege corespunzator antigelul de care aveti nevoie este necesar in primul rand sa cunoasteti aplicatia in care doriti sa il utilizati.
 
> Afla si alte informatii utile despre antigeluri
 
Copyright Laborex SRL © 2023   -   Design & development by Incorom